top of page

Lekkers Uit Lia's keuken 

UIT LIA'S KEUKEN

Ik, Lia, vind het heerlijk om van fruit en dan met name onze eigen kersen lekkere dingen te maken.

Mijn zelfgemaakte producten zijn verkrijgbaar in het kraampje op onze hof. Ook zijn er enkele producten verkrijgbaar bij Buurderij 'De Zoete Brederoo' in Graauw. En een enkele keer sta ik op een lokale markt (kijk op onze sociale media voor waar en wanneer).

IMG_20200625_193240_edited.jpg
IMG_20200509_175053.jpg

JAMS EN SAUZEN

Van de kersen maak ik jam (heerlijk op brood of in taarten) en kersensaus (lekker bij yoghurt, vla en ijs). Ook van andere fruitsoorten maak ik jam of siroop. Van vlierbloesem in de omgeving maak ik bijvoorbeeld vlierbloesemsiroop, lekker als limonade met water of spa rood. 

De vlierbessen pluk ik in het najaar. Met appels erdoor maak ik er jam en vlierbessensiroop van. Heel gezond en goed voor de weerstand.

Verder ruil ik kersen met mijn tante voor bramen en bessen. Deze komen uit haar moestuin en zijn biologisch geteeld. Hier maak ik weer nieuwe combinaties jam van. 

We hebben ook nog een paar kweepeerbomen staan en van deze peer maak ik kweepeergelei. Heerlijk met een stukje kaas of bij de pudding.

IMG_20200509_174028.jpg

LIKEUR

Sinds een paar jaar ben ik lid van het bier-,wijn- en likeurgilde Ambrasserie Hulst. Ik heb daar een cursus 'likeur maken' gevolgd en sindsdien maak ik zelf likeur van voornamelijk fruit.

Ik maak likeur van kersen en kweeperen die tot 15% alcohol bevat, zodat ik hem mag verkopen in ons kraampje op de hof. Van de citroenen die ik gebruik voor het maken van de jam gebruik ik de schillen om Limoncello van te maken. Deze is veel lekkerder dan die uit de winkel!

IMG_20200509_180017.jpg

PITTENZAK

Niet uit mijn keuken, maar wel zelfgemaakt: de kersenpittenzak.

Van de kersenpitten die overblijven bij het maken van de jam, maak ik kersenpittenzakken. Deze zijn fijn om te gebruiken bij spierpijn, buikpijn of koude voeten. Simpel even opwarmen in de magnetron en ze zijn lekker warm. Ze zijn ook te gebruiken als koude kompres na een paar uur in de vriezer.

De kersenpitten zitten in een binnenzak met daar omheen een wasbare hoes van een gezellig stofje aan de ene kant en fleecestof aan de andere kant voor een nog warmer gevoel.

Slice of chocolate clafouti with cherry

High tea

1 of 2 keer per jaar organiseer ik een Kersen High Tea in het kersenseizoen. Er is koffie of thee met allerlei hartige en zoete gerechtjes met kersen in de hoofdrol. Tussendoor krijg je een rondleiding op het bedrijf en in de kersenboomgaard. Zittend aan de lange tafels in de schuur, ben je verzekerd van een lekkere en gezellige middag!

 

Je kunt op onze social media zien wanneer de verkoop van de kersen begint en wanneer de High Tea georganiseerd wordt. (Ook als je zelf geen lid bent, kun je de profielen wel bekijken)

Het is ook mogelijk om voor een eigen gezelschap een High Tea te laten organiseren. Het gezelschap moet hiervoor uit minimaal 8 personen bestaan. Neem contact op met mij, Lia, voor de mogelijkheden.

bottom of page